Acupunctuur werkt

Als je klachten hebt, is het evenwicht verstoord en dit geeft blokkades in de energiestromen in het lichaam met een teveel of tekort aan energie ter plekke. Door het prikken met een kleine, dunne naald of door druk en massage van een acupunctuurpunt (vaak op enkels, handen, voeten en polsen), haal je een blokkade van de energiestroom of een overschot weg en vul je de tekorten aan. Daarmee bevorder je jouw zelfherstellend vermogen van het lichaam. Op deze manier breng je je Qi weer in evenwicht en zorg je ervoor dat deze opnieuw gelijkmatig door het lichaam stroomt. De klachten die je ervaart worden verholpen en de balans hersteld.

 

Schedelacupunctuur

Schedelacupunctuur is een vorm van acupunctuur die je specifiek helpt bij de gevolgen van een zware hersenschudding, het herstel van functioneren na een herseninfarct, bij pijnbehandeling, diverse neurologische aandoeningen, tinnitus of bij problemen aan het bewegingsapparaat met klachten bij beweging en je motoriek. Als je klachten ervaart die samenhangen met de hersenen, is deze vorm van acupunctuur wat voor jou.

Het centrale gebied in de hersenen regelt de functies van de verschillende lichaamsdelen en op de hoofdhuid vind je corresponderende projectiegebieden van de hersenen.

Japanse en Chinese schedelacupunctuur zijn methodes die gebruik maken van deze reflexzones op de hoofdhuid. De zones die overeenkomen met gebieden van de fysiologische- of zenuwuitval in de hersenen, worden gestimuleerd met fijne naalden.

In mijn behandelingen maak ik gebruik van twee methodes voor schedelacupunctuur: de Japanse Yamamoto New Scalp Acupuncture (YNSA) en de Chinese Scalp Acupuncture. Deze worden individueel of in combinatie met andere vormen van acupunctuur en therapieën toegepast.

 

Moxa

Van oudsher wordt bij acupunctuur ook gebruik gemaakt van Moxa. Dit wordt gemaakt van het gedroogde blad van de plant Bijvoet, welke ook in Nederland in het wild voorkomt. Moxa wordt gebruikt om acupunctuurpunten te verwarmen, wat de werking ervan versterkt. Moxa is effectief bij pijn door artrose.